Săptămâna 9

Din când în când mai dai de câte o piesă pe care îți vine să o asculți 24/7. Leacul meu e că încerc să nu o fac, ca să nu mă scârbesc de ea (o consecință inevitabilă a ascultării unui cântec 24/7). O piesă de genul ăla e piesa săptămânii numero nouă. Am mai postat o piesă de Damien Rice acuma câteva săptămâni, dacă nu mă înșel, și era singura pe care o cunoșteam. Acum, am dat de asta:

Aș putea să o iau și să îmi dau cu părerea ca un om important despre fiecare aspect al piesei… și am să fac tocmai asta, dar foarte pe scurt.

Liric, piesa nu mi se pare ieșită din comun. Dar haide să comparăm muzica pe care eu o consider bună (ce mă mai ascund după deget) și muzica care nu se încadrează în parametrii ăia. Avem un oarecare ”artist” care plânge că l-a părăsit dragostea vieții lui, pe versuri de genul: ”De ce-ai plecat? / Cu sufletu trist m-ai lăsat / Am plâns trei zile și trei nopți / Înapoi să te întorci”. Asta într-o ramură muzicală bine cunoscută de românul de azi. Pe partea cealaltă a bazinului, îl avem pe gagiul ăsta de mai sus care, în esență, face același lucru. Vă las pe voi să aprofundați comparația.

Ce îmi place enorm de mult e că reușește să transmită un sentiment aparte nu prin versuri, ci prin modul în care le interpretează. De exemplu când spune ”mention his name” parcă simți durerea în voce. E ceva ce nu găsești des la un artist. De exemplu am mai văzut fenomentul la Kings of Leon. Mă rog… e doar un exemplu.

Intrumentalul mi se pare la fel de bun ca restul piesei. Există o abundență de instrumente și, lucrul care îmi place cel mai mult, sunete separate care ajută la construirea unei atmosfere.

Vă las cu atât… o piesă bună și puțin trăncănit. Ne mai auzim săptămâna viitoare (să sperăm că mai des decât în asta).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s