Don’t Stop the Music

Încep bloggereala în forţă cu…. 2 piese!!!!! Chiar dacă e una şi aceeasi….. aproape. Cine câştigă? Rihanna vs. Jamie Cullum… pop vs jazz. Nu vă pun să votaţi că ar fi prea cheezy… dar în schimb vă prezint ce cred eu.

1)Rihanna

First of all… piesa:

Am pus cu video că m-am gândit că e o şansă să nu vă plictisiţi până la sfârşit.

E o piesă mai veche a domnişoarei în cauză, an neimportant. A lovit ceva topuri… tin minte că MTV-ul era tăticul ei într-o vreme. Era atât de populară că devedea greu de plăcut, chiar dacă piesa în sine nu este foarte rea (părerea mea… totul e părerea mea). Versurile nu sunt nimic special… adică pe mine unul nu mă fac să sar în sus de extaz, cel puţin nu în corelaţie cu ritmul şi competenţa muzicală a Rihannei. Sper spre binele poporului că nu există cititori care să cunoască atât de puţină engleză încât să fie nevoie de traduceri ori rezumate.

Pot spune că “highlight-ul” piesei e videoclipul, cu domnişoara care se aranjează în oglindă şi se pendulează pe toata durata lui… fascinant.

Astea de-oparte… urmează… MUZICA! Nu sunt foarte încântat de piesă… e…. acceptabilă. Spun asta pentru că are un ritm interesant (oarecum…. te plictiseşti repede de el), şi poate fi destul de catchy. Oricum… nu iese în evidenţă cu nimic faţă de alte cântece Pop din vremea respectivă.

2) Jamie Cullum

Behold:

Coverul britanicului este… din punctul meu de vedere… cu mult superior versiunii originale.  E mai nou… nu l-am prea văzut la MTV (drept ii că nu m-am mai obosit să mă uit în ultimele luni).

M-am luat de videoclipul artistei… ma iau si de al lui. Îmi place… chiar dacă mă face să mă muşc atunci când văd pianul ăla distrus. În rest, e tocmai ce trebuie… artistic… interesant… are cam de toate. Now… on to the next part:

Din punct de vedere muzical, piesa e o îmbunătăţire criminală faţă de piesa originală. Deşi sunt aceleaşi versuri, ritmul, vocea, pianul le fac să mă impresioneze… să îmi vină să cânt ori să dansez ori să mă exteriorizez cumva. E o calitate rară…. Pe lângă faptul că… piesa în sine sună extrem de bine, Cullum a mai înfipt şi un piano solo de tot deliciul.

În concluzie, nu este concluzie. Nu sunt în măsură să spun… asta e mai bună decât cealaltă (deşi părerea mea o ştiţi). Rămâne la discreţia fiecăruia să aleagă pentru el/ea.

Advertisements

5 thoughts on “Don’t Stop the Music

 1. Mie imi place oarecum Rihanna.
  Ea nu face alceva decat sa tina pasul cu moda, si cum tineretul iese in club si muzica de genul ei se aude in club, cu f mult bass si ritm energic sa dansezi… e mai placuta, mai celebra.
  Cat despre Jamie Cullum, intreadevar melodia e mai frumoasa, ritmul difera, e genul melodiei care te linisteste, sau care o asculti pe fundal cu prietenii la o “cafea”.
  Parerea mea… 😛

  1. Toată chestia e că eu nu sunt tocmai de-acord cu ideea de modă în muzică. Sunt de-acord că în unele perioade, un anumit gen de muzică e mai celebru sau mai cântat sau mai profitabil decât altele. Dar, consider că fiercare artist care se respectă trebuie să îşi construiască un stil propriu (mă refer strict muzical… nu vestimentar sau altceva) şi să se ţină de el… să-l îmbunătăţească… În ceea ce o priveşte… ai dreptate… tine pasul cu moda… dar la costul originalităţii… adică… dacă stai să te uiţi la evoluţia ei în timp… sunt multe etape… şi multe stiluri… multe tipuri de versuri… etc. Nu ştiu… la un momentdat mi s-a părut că se ia după Gaga prin factorul “ŞOC”… în fine… e părerea mea… totul e părerea mea.

   1. Adică… nu mă înţelege greşit… sunt anumite piese care îmi plac şi mie de la Rihanna… dar nu alea în care face pe dura… sau alea care sunt puţin prea comerciale.

 2. Parerea mea e ca piesa tipului e muuuult mai buna. De fapt nu stiu daca gandesc perfect obiectiv fiindca eu o consider pe Rihanna e un rezultat fortat al lipsei de artisti pop de acum cativa ani. Cu cat s-a crezut ca nu exista artisti valorosi pe domeniu a urmat un boom si au aparut din ce in ce mai multi. La inceput era chiar ok dar data fiind concurenta a scos melodii care se vand maselor fara sa mai tina cont de faptul ca acela nu era genul de muzica care-i prindea bine pe voce. A devenit bad girl si daca (ma intrebi pe mine) tipul piti pentru ca asta se vinde (sa fim seriosi) si asa s-a dus naibi orice dovada reala de talent a tipei . (parerea mea 🙂 )

  1. Nu ştiu sincer ce să spun în plus la ce am spus mai sus. Nu m-aş duce în extrema de a spune că muzica Rihannei e un rebut… doar că nu iese în evidenţă prin calitate excepţională… e muzică de dans ce merge o lună… două… şi se uită. Mă uitam azi la bluesul american din anii ’50… mă îndoiesc că peste 50 de ani.. încă se va mai asculta Rihanna. În fine… cum am zis… totul e părerea mea… muzica e bună oricum ar fi ea… atâta timp cât provoacă cuiva plăcere… sau mă rog… bunăstare. Ce zic e că muzica bună pentru mine… nu e gen Rihanna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s